Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 36530
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
5 ks Hřebíček
30 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
400 g Sýr Čedar
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 713kJ
3% Sacharidy 12 g
66% Tuky 50 g
64% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Suflé s čedarem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme mléko, přidáme bobkový list, cibuli s hřebíčky a 2 minuty povaříme. Odstavíme, zakryjeme a necháme 20 minut vyluhovat. Mléko přecedíme, osolíme a opepříme.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme, 1 minutu pražíme. Přimícháme mléko, přivedeme k varu a mícháme dohusta. Potom ještě 10 minut zvolna povaříme a dáme na 10 minut chladit.

3

Rozkvedláme žloutky a vmícháme je do vychladlé bílé omáčky. Přimícháme hořčici a většinu čedaru, 30 g odložíme stranou.

4

Z bílků ušleháme pevný sníh. Vmícháme jej zlehka a postupně do sýrové omáčky,nejdříve 1-2 lžíce, potom zbytek.

5

Zapékací nákypovou mísu dobře vymažeme máslem a připravenou lehkou hmotu do ní rozetřeme. Posypeme zbylým sýrem a 30 minut pečeme

6

v horní části předehřáté trouby při 180 °C.

7

Suflé ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept