Suflé s čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suflé s čedarem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36530 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
5 ks | Hřebíček |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
400 g | Sýr Čedar |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 488,3mg |
Draslík | 253,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suflé s čedarem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme mléko, přidáme bobkový list, cibuli s hřebíčky a 2 minuty povaříme. Odstavíme, zakryjeme a necháme 20 minut vyluhovat. Mléko přecedíme, osolíme a opepříme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme, 1 minutu pražíme. Přimícháme mléko, přivedeme k varu a mícháme dohusta. Potom ještě 10 minut zvolna povaříme a dáme na 10 minut chladit. |
3 | Rozkvedláme žloutky a vmícháme je do vychladlé bílé omáčky. Přimícháme hořčici a většinu čedaru, 30 g odložíme stranou. |
4 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Vmícháme jej zlehka a postupně do sýrové omáčky,nejdříve 1-2 lžíce, potom zbytek. |
5 | Zapékací nákypovou mísu dobře vymažeme máslem a připravenou lehkou hmotu do ní rozetřeme. Posypeme zbylým sýrem a 30 minut pečeme |
6 | v horní části předehřáté trouby při 180 °C. |
7 | Suflé ihned servírujeme. |