Těstoviny s jablkem a nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s jablkem a nivou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36532 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
70 g | Ořechy vlašské |
1 hrst | Rukola |
1 hrst | Salát ledový |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
300 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 271,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Ocet jablečný, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Salát ledový, Sýr Niva (Rokfór), Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s jablkem a nivou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené těstoviny promícháme s jednou lžící oleje. Z jablečného octa a olivového oleje připravíme zálivku. |
2 | Omyté a rozpůlené jablko zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé měsíčky, potřeme je olejem a opečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů celsia. |
3 | Rukolu a ledový salát opláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na plátky a rozdělíme. |
4 | Připravené těstoviny promícháme se saláty, cibulí, pečenými jablky a ořechy. Posypeme nivou, zalijeme připravenou zálivkou a podáváme. |