Medové kostky s kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové kostky s kokosem
Medové kostky s kokosem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36536 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
230 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Kokos strouhaný |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
8 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mouka polohrubá |
6 ks | Vejce slepičí |
8 polévková lžíce | Voda pitná |
Poleva | |
---|---|
20 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 239,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos strouhaný, Mouka polohrubá, Kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medové kostky s kokosem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme celé vejce, cukr a vyšleháme do tuhé hmoty, kam postupně přimícháme prosetou mouku, vysypeme kypřící prášek, vanilkový cukr, med, přiléváme vodu a vše zamícháme. |
2 | Těsto vlijeme na pečicím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Vychladlé nakrájíme na kostky, které namočíme do polevy a obalujeme v kokosu. |
3 | Poleva: V hrníčku uvaříme cukr, vodu a kakao. |
Poznámka
Medové kostky servírujeme studené, polité čokoládovou polevou a ozdobené mátou.