Suflé s modrým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suflé s modrým sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36537 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
370 g | Brokolice |
45 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř cayenský |
45 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
175 g | Sýr Niva (Rokfór) |
45 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 430,4mg |
Draslík | 600,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suflé s modrým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme 30 g másla, přidáme mouku, průběžně promícháváme a 1 minutu pražíme. Postupně vlijeme mléko, vaříme a mícháme dohusta. Přimícháme muškátový oříšek, podle chuti kajenský pepř a sůl. Necháme 10 minut chladit. |
2 | Růžičky brokolice vaříme 5 minut. Opláchneme je studenou vodou a nahrubo nakrájíme. Rozpálíme máslo, přidáme nasekané šalotky a 3 minuty je zpěníme, až změknou. |
3 | Misky na suflé vymažeme máslem. Rozšleháme žloutky a zamícháme je spolu s brokolicí, šalotkami a plísňovým sýrem do vychladlé omáčky. |
4 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Vmícháme jej zlehka a postupně do sýrové omáčky. |
5 | Směs rozdělíme do misek na suflé. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C. |
6 | Suflé ihned servírujeme. |