Koňský ovar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 235 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koňský ovar
Celkový čas: | 235 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
1200 g | Koňské maso |
200 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
200 g | Petržel kořen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 784,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Koňské maso, Nové koření celé, Petržel kořen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koňský ovar postup přípravy receptu:
1 | Koňské maso vložíme do studené vody a necháme na úplně mírném ohni vařit zakryté. |
2 | Po dvou hodinách přidáme do vývaru kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, cibuli a necháme dál mírně vařit, až je maso měkké. Necháme vychladnout ve vývaru, potom vyjmeme, nakrájíme na plátky, osolíme a podáváme s některou ze studených smetanových omáček. |