Jednoduchý recept

Beskydský králík s uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36546
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 dl Bujón zlatý hovězí
6 stroužek Česnek
700 g Králičí maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Moravské uzené maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Šalotka
1,5 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 623kJ
8% Sacharidy 29 g
45% Tuky 34 g
302% Sodík 6 g
82% Bílkoviny 46 g

Beskydský králík s uzeným postup přípravy receptu:

1

Králičí omyté a osušené maso - plec a hrudí pokrájíme na porce. Potřeme olejem, česnekem rozetřeným se solí a posypeme pepřem. Maso odložíme do chladničky na 12 hodin odpočinout.

2

Druhý den uzené maso (Moravské maso nebo Anglickou libovou slaninu) pokrájíme na malé kostky. Očištěné šalotky pokrájíme na tenké kroužky.

3

V hrnci na rozpáleném oleji s máslem zpěníme dorůžova šalotku. Přidáme k ní uzené maso, bobkový list a krátce osmažíme. Přidáme kousky králíka a smažíme společně asi 5-7 minut. Pak přilijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme maso doměkka (asi 35 minut).

4

Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Poprášíme moukou, promícháme, opražíme, přilijeme hovězí bujon, vše dobře promícháme a krátce povaříme.

5

Porce rozdělíme na talíře, přílohu polijeme šťávou s uzeným masem a podáváme.

Poznámka

Králíka s uzeným podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept