Pohanková kaše s mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková kaše s mlékem
Pohanková kaše s mlékem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36547 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
600 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Pohanka |
5 g | Sůl |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 930,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pohanka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková kaše s mlékem postup přípravy receptu:
1 | Pohanku spaříme horkou vodou, důkladně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme 20 minut. |
2 | Pohanku scedíme, necháme okapat a rozdělíme do hlubokých talířů. Každou porci zalijeme horkým mlékem a podáváme jako hlavní chod. |
3 | Chceme-li kaši podávat studenou, necháme pohanku vychladnout a zalijeme ji studeným mlékem. |