Jednoduchý recept

Pečené brambory s chřestem a omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36548
Kategorie: Brambory

Ingredience

600 g Brambory
500 g Chřest bílý
500 g Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
Omáčka
300 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Šťáva citrónová
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,008 kcal
Kilojoule 4 216kJ
12% Sacharidy 44 g
118% Tuky 89 g
11% Sodík 215 mg
30% Bílkoviny 17 g

Pečené brambory s chřestem a omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme v osolené vodě. Chřest oloupeme,

2

a bílý chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru

3

a lžící másla asi 15 minut. Po 3 minutách přidáme

4

chřest zelený a vaříme, dokud chřest nezměkne. Potom jej necháme chvilku okapat.

5

Uvařené brambory nakájíme na čtvrtky, opečeme na pánvi a ochutíme špetkou pepře a nasekaným rozmarýnem. Podáváme tak, že na ohřátých talířích urovnáme vařený chřest, který zalijeme omáčkou a k politému chřestu upravíme opečené brambory. Podáváme teplé.

6

Omáčka:

7

V míse rozmícháme vejce s vínem a ručním šlehačem umícháme ve vodní lázni směs do pěny. Dbáme, aby se voda nevařila. Potom za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo. Omáčku jemmně ochutíme pepřem, solí a citrónovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept