Jednoduchý recept

Suflé s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36555
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 stroužek Česnek
30 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
15 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 g Sýr kozí
6 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 082kJ
2% Sacharidy 9 g
14% Tuky 11 g
27% Sodík 535 mg
27% Bílkoviny 15 g

Suflé s česnekem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme česnek. Do hrnce nalijeme mléko a odměřené množství vody, přidáme stroužky česneku, kromě jednoho. Uvedeme k varu, 15-20 minut zvolna vaříme, až česnek změkne a mléko s vodou se vyvaří na 250 ml. Necháme vychladnout a česnek v mléce mírně rozmačkáme.

2

Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, průběžně promícháváme a 1 minutu smažíme. Postupně vléváme česnekové mléko.

3

Vaříme ještě 3 minuty. Omáčku přelijeme do velké mísy a necháme 10 minut zchladnout. Nasekáme zbylý stroužek česneku.

4

Do omáčky přidáme nasekaný česnek, nakrájený kozí sýr, žloutky, podle chuti osolíme a opepříme.

5

Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka a postupně jej přidáváme do česnekovo-sýrové omáčky, nejdříve 1 polévkovou lžíci, potom zbytek.

6

Misky na suflé vymažeme máslem, rozprostřeme do nich připravenou hmotu a pečeme 15-20 minut na 180 °C. Servírujeme, zdobíme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept