Pohankové karbanátky s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové karbanátky s uzeným masem
Pohankové karbanátky s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36556 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Česnek |
100 g | Cibule |
4 g | Majoránka |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pohanka |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 107,8mg |
Draslík | 97,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 182,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Pohanka, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové karbanátky s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou, vaříme 20 minut doměkka, scedíme a necháme okapat. |
2 | Na masovém strojku spolu umeleme uvařenou pohanku, cibuli a uzené maso. Vše vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř, vejce, majoránku a vypracujeme těsto. |
3 | Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalíme v hrubé mouce a usmažíme v rozpáleném sádle dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s hořčicí a chlebem.