Marinované kuřecí kousky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kuřecí kousky s chřestem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36557 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
88 g | Anglická slanina |
500 g | Chřest zelený |
2 kávová lžička | Estragon |
2 kávová lžička | Kerblík |
600 g | Kuřecí stehna |
250 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 339,4mg |
Draslík | 839,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Estragon, Kerblík, Kuřecí stehna, Ocet vinný, Pepř bílý, Rajčata, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kuřecí kousky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Maso: Smícháme olej, balzamikový ocet a mletý pepř a v této směsi obalíme plátky z kuřecích stehen. Ve směsi necháme maso marinovat asi 1 hodinu. |
2 | Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru, vínem a citrónovou šťávou. Potom chřest vybereme děrovanou vařečkou a necháme vychladit. |
3 | Do marinovaných plátků kuřecích stehen zabalíme okapaný chřest, plátky svineme do závitů a zajistíme párátkem. Závitky narovnáme do zapékací mísy, na každý svazek dáme sušené rajče, zalijeme omáčkou a dáme zapéct do zapékací mísy. Podáváme horké. |
4 | Omáčka: |
5 | Šalotku nasekáme nadrobno a ve směsi balzamikového octa a vína vaříme tak dlouho, až zbydou z tekutiny jen asi 3 lžíce. V těch rozmícháme žloutky a za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo. Omáčku ochutíme solí a pepřem, přisypeme nasekané bylinky a strouhaný sýr. |