Koňský biftek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koňský biftek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36559 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1000 g | Koňské maso |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
3 dl | Olej olivový |
1 dl | Olej rostlinný |
100 g | Petržel kořen |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 92,7mg |
Draslík | 768,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Koňské maso, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koňský biftek postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou, cibulí, bobkovým listem a zalijeme olivovým olejem s citronovou šťávou. |
2 | Naložené maso nakrájíme na jednotlivé porce, naklepeme, těsně před smažením osolíme a obalíme v hladké mouce. |
3 | Opékáme na rozpáleném oleji s máslem. |
Poznámka
Maso je nutné naložit na 2 dny.