Jednoduchý recept

Alpské sýrové suflé

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36560
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

45 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
20 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
60 g Sýr Gruyére
60 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 607kJ
2% Sacharidy 9 g
44% Tuky 33 g
28% Sodík 558 mg
24% Bílkoviny 14 g
Alpské sýrové suflé

Alpské sýrové suflé postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme a 1 minutu smažíme. Přiléváme mléko. Vaříme a mícháme, až směs zhoustne.

2

Odstavíme a do omáčky zašleháme strouhaný sýr gruyere a pažitku. Dochutíme pepřem a solí, potom vmícháme žloutky.

3

Ušleháme tuhý sníh. Zlehka a postupně přidáváme do omáčky, nejdříve 1 polévkovou lžíci, potom zbytek.

4

Máslem vymažeme 6 malých mističek na suflé, připravenou směs do nich stejnoměrně rozdělíme. Mističky dáme na menší pekáč, který naplníme vroucí vodou tak, aby sahala do poloviny jejich výšky.

5

Suflé pečeme dozlatova 15-20 minut v předehřáté troubě při 220 °C , až je povrch na dotek pružný. Upečená suflé necháme 5-10 minut stát, srazí se asi o jednu třetinu.

6

Máslem vymažeme velkou, ale nízkou zapékací mísu. Dno posypeme polovinou strouhaného parmezánu. Nožem uvolníme okraje každého suflé, opatrně je vyklopíme a narovnáme na vrstvu parmezánu.

7

Osolíme a opepříme smetanu a suflé na míse s ní zalijeme. Vše posypeme zbývajícím parmezánem a dáme na 15-20 minut zpět do trouby dozlatova zapéci. Ozdobíme pažitkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept