Toasty se sezamovými semínky a vepřovým - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty se sezamovými semínky a vepřovým
Toasty se sezamovými semínky a vepřovým
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36566 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
8 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
4 ks | Cibulka jarní |
250 g | Garnát obecný |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1,5 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 258,8mg |
Draslík | 234,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Pepř černý mletý, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty se sezamovými semínky a vepřovým postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme jarní cibulky, garnáty, vepřové maso, koriandr, česnek, vejce, rybí (nebo ústřicovou) omáčku, sůl a pepř. Mixujeme několik vteřin. Směs přendáme do mísy, potom rozetřeme na chléb. Odkrojíme kůrku a každý plátek rozřízneme na 4 trojúhelníky. Povrch posypeme sezamovými semínky. |
2 | Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme připravený chléb. Nejdříve stranu potřenou směsí cca 2 minuty, potom kousky otočíme na druhou stranu a smažíme minutu. |
3 | Hotové toasty podáváme ozdobené čerstvým koriandrem. |