Jednoduchý recept

Krevety ve sladké a ostré omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36567

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr třtinový
500 g Garnát obecný
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Limetková šťáva
4 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 130kJ
3% Sacharidy 13 g
11% Tuky 8 g
61% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Krevety ve sladké a ostré omáčce postup přípravy receptu:

1

Garnáty oloupeme a ocásky jim necháme. Zbavíme je střívka a potom je napíchneme na grilovací jehly.

2

V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej a pokrájený koriandr. Napíchnuté garnáty položíme do směsi, zakryjeme pokličkou a necháme 30 minut v lednici, občas je otočíme.

3

Připravíme omáčku - ohřejeme rybí omáčku, ocet, vodu, sůl a cukr a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.

4

Smícháme v misce zázvor, rozetřený česnek, koriandr a chilli. Přidáme vychlazenou směs a promícháme. Garnáty dáme do grilovací mísy z alobalu a pečeme je v předehřátém grilu 6 minut.

5

Poté okamžitě podáváme s omáčkou na namáčení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept