Rožnovské plněné kapsy s Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rožnovské plněné kapsy s Nivou
Rožnovské plněné kapsy s Nivou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36569 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Ananas |
900 g | Broskve |
150 g | Celer řapíkatý |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
700 g | Kuřecí prsa |
160 g | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová pikantní |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
250 g | Pórek |
1,5 kávová lžička | Sůl |
240 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 169,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Broskve, Celer řapíkatý, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Omáčka sojová pikantní, Pepř citronový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rožnovské plněné kapsy s Nivou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Rozkrojíme je tak, že je hluboko v polovině rozřízneme - utvoříme kapsu. Ještě je mírně naklepeme, aby byly větší. Osolíme je, opepříme citronovým pepřem a potřeme ostrou sójovou omáčkou z každé strany. |
2 | V misce vyšleháme sýr Nivu s bylinkovým máslem. Kompotované broskve a kompotovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme, ovoce necháme odkapat. Odložíme 4 půlky broskví a 8 kostiček ananasu. Zbylé ovoce pokrájíme na drobné kostičky a smícháme s vyšlehanou Nivou. Směsí potom naplníme kuřecí kapsy, okraje připevníme párátkem. Kuřecí prsa obalíme zlehka v hladké mouce. |
3 | Omyjeme 4 snítky kopru (1/2 lžíce) a řapíkatý celer s pórkem. Kopr odložíme na ozdobu a celer s pórkem pokrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme olej (0.5 dl) a maso osmažíme pod pokličkou z obou stran dozlatova. |
4 | V druhé pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme pórek s celerem a když se zelenina začne smažit, přimícháme k ní 2-3 lžíce z vyšlehané Nivy, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme asi 3-5 minut. |
5 | Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, na každou porci dáme půlku broskve a kostičky ananasu, ozdobíme snítkou kopru a podáváme. |
Poznámka
Ke kuřecím kapsám podáváme hranolky, opékané brambory nebo chléb.