Jednoduchý recept

Vejce s holandskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 36570
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
40 ml Ocet kvasný lihový
20 g Petržel - nať
80 g Slanina vepřová
4 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková
Omáčka
2 kávová lžička Citronová šťáva
120 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 531kJ
5% Sacharidy 18 g
70% Tuky 52 g
37% Sodík 745 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vejce s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ugrilujeme slaninu, aby byla křupavá. Uchováme v teple.

2

Poloviny žemlí smažíme pod grilem ze strany řezu. Uložíme tak, aby nevychladly.

3

Holandská omáčka: do malého hrnce nalijeme citronovou šťávu a vinný ocet, přidáme žloutky a metlou vyšleháme do lehké pěny.

4

Ve vodní lázni šleháme, až omáčka zhoustne. Postupně přidáváme rozehřáté máslo a opět šleháme, aby omáčka zůstávala hustá. Osolíme a opepříme, udržujeme v teple.

5

Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Teplotu snížíme a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme

6

4 minuty. Potom vejce pomocí děrované naběračky vyjmeme. Nerovné okraje odkrojíme.

7

Poloviny žemlí potřeme máslem a položíme na vyhřáté talíře. Na každou klademe plátek slaniny, ztracené vejce a vše přelijeme omáčkou. Servírujeme, zdobíme petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept