Jednoduchý recept

Alpský toust

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36574

Ingredience

4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
10 g Estragon
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
35 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
250 g Rajčata
400 g Sýr Gruyére
5 g Sůl
125 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 997kJ
12% Sacharidy 42 g
56% Tuky 42 g
62% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Alpský toust postup přípravy receptu:

1

Podrtíme 2 stroužky česneku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a zvolna průběžně promícháváme 1-2 minuty, zpěníme. Přidáme mouku a 2 minuty ji pražíme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a 5 minut je s moukou povaříme.

2

Vlijeme víno, průběžně promícháváme a vaříme 5 minut, až vše zhoustne. Po částech přidáváme sýr, mícháme jej, aby se roztavil. Potom přidáme žampiony, estragon, podle chuti osolíme a opepříme a 3 minuty povaříme, až houby změknou.

3

Zbylý stroužek česneku rozřízneme napůl. Pod horkým grilem smažíme

4

z obou stran tousty a po jedné straně je vždy potřeme česnekem.

5

Z počesnekované strany tousty potřeme máslem, položíme je na vyhřáté talíře a zalijeme sýrovou směsí. Servírujeme, zdobíme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept