Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36575

Ingredience

0,5 kávová lžička Muškátový květ
250 g Pohanka
0,5 kávová lžička Sůl mořská
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Slepičí bujon [28675]
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Libeček
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 212kJ
18% Sacharidy 64 g
179% Tuky 134 g
49% Sodík 976 mg
121% Bílkoviny 68 g

Pohanka se slepicí postup přípravy receptu:

1

Pohanku promyjeme, vložíme do hrnce. Zalijeme 6 dl slepičího bujonu a vaříme přibližně 20 minut do měkka. Do pohanky přidáme obrané a na malé kousky pokrájené maso ze slepice. Pohanku ochutíme 0,5 lžičkou muškátového květu, 0,5 lžičkou zázvoru, dosolíme podle chuti mořskou solí, promícháme a podáváme.

2

Slepičí bujon:

3

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli vceelku očistíme od vrchní slupky, omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy, vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

4

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

5

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme. Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čas vaření zahrnuje i přípravu bujónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept