Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36578
Kategorie: Maso

Ingredience

Slepičí bujon [28675]
0,3 polévková lžíce Bazalka
50 g Celer bulvový
0,3 polévková lžíce Celer - nať
0,5 ks Cibule
0,3 polévková lžíce Libeček
50 g Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř černý celý
25 g Petržel kořen
0,3 polévková lžíce Petržel - nať
37,5 g Pórek
0,3 kg Slepice
0,3 polévková lžíce Sůl
0,3 polévková lžíce Tymián čerstvý
0,6 dl Víno bílé
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 561kJ
1% Sacharidy 5 g
44% Tuky 33 g
10% Sodík 193 mg
27% Bílkoviny 15 g

Proso se slepicí a kari postup přípravy receptu:

1

Proso 2 x spaříme vařící vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme 6 dl slepičího bujónu a vaříme 35 minut do měkka.

2

Maso z uvařené slepice obereme, pokrájíme na malé kousky, proso ochutíme lžičkou kari, dosolíme podle chuti mořskou solí a promícháme s masem. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme.

3

Proso se slepicí položíme na talíře, posypeme petrželkou kudrnkou a podáváme.

4

Slepičí bujon:

5

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli vceelku očistíme od vrchní slupky, omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy, vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

6

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

7

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme. Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept