Proso se slepicí a kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Proso se slepicí a kari
Proso se slepicí a kari
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36578 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Slepičí bujon [28675] | |
---|---|
0,3 polévková lžíce | Bazalka |
50 g | Celer bulvový |
0,3 polévková lžíce | Celer - nať |
0,5 ks | Cibule |
0,3 polévková lžíce | Libeček |
50 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý celý |
25 g | Petržel kořen |
0,3 polévková lžíce | Petržel - nať |
37,5 g | Pórek |
0,3 kg | Slepice |
0,3 polévková lžíce | Sůl |
0,3 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
0,6 dl | Víno bílé |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 246,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Libeček, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Proso se slepicí a kari postup přípravy receptu:
1 | Proso 2 x spaříme vařící vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme 6 dl slepičího bujónu a vaříme 35 minut do měkka. |
2 | Maso z uvařené slepice obereme, pokrájíme na malé kousky, proso ochutíme lžičkou kari, dosolíme podle chuti mořskou solí a promícháme s masem. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme. |
3 | Proso se slepicí položíme na talíře, posypeme petrželkou kudrnkou a podáváme. |
4 | Slepičí bujon: |
5 | Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli vceelku očistíme od vrchní slupky, omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy, vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. |
6 | Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru. |
7 | Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme. Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů. |
Poznámka
Servírujeme teplé.