Kuřecí křidélka v medové marinádě s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí křidélka v medové marinádě s pomeranči
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36580 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
12 ks | Kuřecí křídla |
5 polévková lžíce | Med včelí |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 346,5mg |
Draslík | 806,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kuřecí křídla, Med včelí, Olej rostlinný, Olej sezamový, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí křidélka v medové marinádě s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme kuřecí křidélka, která vypereme, dočistíme. Křídla osolíme, opepříme a vložíme do marinády, která se skládá z medu a sezamového oleje. Marinujeme přibližně půl hodiny. |
2 | Na rozpálený olej v pánvi vložíme z marinády křídla a osmahneme je. Křídla obracíme, aby se opekla dozlatova ze všech stran. Opékáme, dokud křídla nezměknou. Štávu, která zůstala v pánvi z křídel slijeme do nádoby. |
3 | V pánvi zkaramelizujeme na oleji cukr, do cukru vlijeme šťávu z pomeranče a vrátíme do směsi zpět štávu z kuřecích křídel. Vše společně prohřejeme. Ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a krátce povaříme. Tím máme hotovou pomerančovou omáčku. |
4 | Do hotové omáčky vrátíme kuřecí křídla. Při servírování použijeme ke zdobení plátky pomerančů. |