Jednoduchý recept

Kuřecí křidélka v medové marinádě s pomeranči

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36580
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
12 ks Kuřecí křídla
5 polévková lžíce Med včelí
5 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,228 kcal
Kilojoule 5 138kJ
8% Sacharidy 30 g
113% Tuky 85 g
19% Sodík 388 mg
148% Bílkoviny 83 g

Kuřecí křidélka v medové marinádě s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme kuřecí křidélka, která vypereme, dočistíme. Křídla osolíme, opepříme a vložíme do marinády, která se skládá z medu a sezamového oleje. Marinujeme přibližně půl hodiny.

2

Na rozpálený olej v pánvi vložíme z marinády křídla a osmahneme je. Křídla obracíme, aby se opekla dozlatova ze všech stran. Opékáme, dokud křídla nezměknou. Štávu, která zůstala v pánvi z křídel slijeme do nádoby.

3

V pánvi zkaramelizujeme na oleji cukr, do cukru vlijeme šťávu z pomeranče a vrátíme do směsi zpět štávu z kuřecích křídel. Vše společně prohřejeme. Ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a krátce povaříme. Tím máme hotovou pomerančovou omáčku.

4

Do hotové omáčky vrátíme kuřecí křídla. Při servírování použijeme ke zdobení plátky pomerančů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept