Kachní prsa s medem a hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s medem a hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36582 |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hlíva ústřičná |
500 g | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 96,3mg |
Draslík | 427,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Med včelí, Olej rostlinný, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Kachní prsa, Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s medem a hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme kachní prsa, která opláchneme a necháme okapat. Potom prsíčka nakrájíme a na půl hodiny naložíme do marinády, kterou připravíme z medu a sójové omáčky. |
2 | Tuto dobu využijeme na připravu ostatních ingrediencí. Očistíme mrkev, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. U krájení hlívy ústřičné musíme počítat s tím, že nikdy není zcela měkká a je houževnatá. Takže hlívu nakrájíme na tenké proužky. |
3 | Na rozpáleném oleji nejprve osmažíme sezamová semínka, na semínka poklademe kachní maso a prudce osmahneme. Když je maso měkké, můžeme přidat nakrájenou jarní cibulu a ostatní zeleninu. Vše podlijeme trochou vody, promícháme a prohřejeme. |