Krůtí maso s hráškem a čínským zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso s hráškem a čínským zelím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36585 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Fazolová černá omáčka |
200 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Kari listy |
5 ks | Koriandr čerstvý |
500 g | Krůtí prsa |
300 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
300 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 782,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Koriandr čerstvý, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová černá omáčka, Kari listy, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso s hráškem a čínským zelím postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a naložíme do ostré fazolové omáčky. Maso marinujeme 15 minut. |
2 | Tuto dobu využijeme k přípravě zeleniny. Zeleninu opláchneme a pokrájíme. Mrkev na tenká kolečka, listy z čínského zelí na nudličky. Košťál z čínského zelí používat nebudeme. Hrachové lusky vypereme a podle velikosti nakrájíme. Listy koriandru vypereme a necháme okapat. |
3 | Na polovině rozpáleného oleje nejprve osmahneme zeleninu – mrkev, hrášek a čínské zelí. Po krátkém osmažení zeleninu dáme ven z pánve. |
4 | Na druhé polovině oleje osmažíme lístky kari a na lístky vložíme marinované krůtí maso. Smažíme, dokud maso nezměkne. Vrátíme zpět do pánve osmaženou zeleninu a lístky koriandru. Směs krátce promícháme a prohřejeme. |