Jednoduchý recept

Koňské řízky na houbách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 36586
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
40 ml Citronová šťáva
100 g Houby čerstvé
800 g Koňské maso
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
3 dl Olej rostlinný
6 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
100 g Sádlo vepřové škvařené
20 g Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 025kJ
3% Sacharidy 12 g
100% Tuky 75 g
70% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Koňské řízky na houbách postup přípravy receptu:

1

Maso vložíme do nádoby, obložíme nastrouhanou zeleninou, bobkovým listem a cibulí, osolíme, zalijeme citronovou šťávou a olejem a necháme do druhého dne odležet.

2

Uleželé maso očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky a naklepeme. Řízky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.

3

V kastrolu osmažíme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájené houby, vložíme plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme na mírném ohni 3 hodiny. Maso otáčíme a podléváme vodou.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme, vrátíme řízky a podáváme s vhodnou přílohou.

Poznámka

Naložení masa minimálně 12 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept