Pikantní křepelčí prsíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní křepelčí prsíčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36588 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
300 g | Křepelka |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Pasta Sambal Oelek |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 399,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Křepelka, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní křepelčí prsíčka postup přípravy receptu:
1 | Připravíme křepelčí maso, které opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Maso budeme marinovat v rybí omáčce nejméně 15 minut. Tento čas využijeme na přípravu česneku, který oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Bílé zelí rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na nudličky, košťál nepoužijeme. |
2 | Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme marinované křepelčí maso. Opečené maso vyjmeme z pánve. |
3 | Jako další v oleji osmažíme česnek s pastou sambal. |
4 | Po krátkém osmažení do česneku přidáme pokrájené zelí a obojí dále smažíme. Když zelí změkne, přidáme zpět do woku osmažené maso a promícháme. Ještě vše krátce prohřejeme. |
Poznámka
K dochucení a zdobení můžeme použít bylinky rau om.