Kuřecí prsa se slaninou v bramboráku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se slaninou v bramboráku
Kuřecí prsa se slaninou v bramboráku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
900 g | Brambory |
7 stroužek | Česnek |
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Majoránka |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se slaninou v bramboráku postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. 5 stroužků česneku prolisujeme. |
2 | Brambory v míse je smícháme se solí, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou a pepřem a umícháme polotuhé těsto. |
3 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky a ty potřeme zbylým prolisovaným česnekem. |
4 | Každý jednotlivý plátek masa obalíme plátkem anglické slaniny, zachytíme párátkem, namočíme do bramborového těsta a smažíme dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Ke kozenkám podáváme čerstvou zeleninu: rajčata, okurky, salát aj.
Kuřecí prsa se slaninou v bramboráku jsou vynikající. Můžeme je jen doporučit. Udělala jsem je manželovi do práce a moc si pochutnal. Recept je to rychlý a snadný.