Hovězí a jahodové carpaccio - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí a jahodové carpaccio
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3659 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Balsamico ocet |
8 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
500 g | Hovězí svíčková |
600 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 401,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibulka jarní, Citrony, Hovězí svíčková, Jahody zahradní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí a jahodové carpaccio postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme vychladnout, zabalíme do alobalu a utáhneme na pevný váleček. Poté dáme nejméně na 3 hodiny do mrazničky. |
2 | Mezitím nakrájíme jahody na tenké plátky. Cibulky podélně rozkrojíme na velmi tenké proužky a namočíme na chvíli do ledové vody. Vzniknou tak kudrlinky. |
3 | Maso ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky, spolu s jahodami rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulkami. Zakápneme balzamikem a citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. |