Recept

Hovězí a jahodové carpaccio

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3659
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 kávová lžička Balsamico ocet
8 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
500 g Hovězí svíčková
600 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 122 kcal
Kilojoule 509kJ
2% Sacharidy 8 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 68 mg
26% Bílkoviny 15 g

Hovězí a jahodové carpaccio postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme vychladnout, zabalíme do alobalu a utáhneme na pevný váleček. Poté dáme nejméně na 3 hodiny do mrazničky.

2

Mezitím nakrájíme jahody na tenké plátky. Cibulky podélně rozkrojíme na velmi tenké proužky a namočíme na chvíli do ledové vody. Vzniknou tak kudrlinky.

3

Maso ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky, spolu s jahodami rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulkami. Zakápneme balzamikem a citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept