Olihně s olivovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně s olivovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36593 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 ks | Citron |
50 ml | Olej olivový |
600 g | Olihně |
80 g | Olivy černé |
3 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
90 ml | Rajčatová šťáva |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
60 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 410,8mg |
Draslík | 622,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 607,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olihně, Pepř cayenský, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Olihně s olivovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Nádivka: rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut smažíme. |
2 | Chapadla olihně nakrájíme na drobné kousky. Přidáme je na pánev a 2 minuty mícháme, aby se osmahly, potom nasypeme strouhanku, nasekaný rozmarýn, přilijeme rajčatovou šťávu a promícháme. |
3 | Pánev odstavíme a přidáme nakrájené olivy, část nasekané petrželové nati, rozšlehané vejce a ocet. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem černým i cayenským. Směs dobře zamícháme, aby se chutě spojily. Nádivkou plníme olihně a jejich konce zajistíme párátkem. |
4 | Olihně vyrovnáme do zapékací misky, pokapeme zbylým olejem, osolíme |
5 | a opepříme. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C, až se olihně i nádivka na dotek zpevní. Zdobíme plátky citronu a petrželovou natí, servírujeme. |