Krůtí maso s kořením pěti vůní a badyánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso s kořením pěti vůní a badyánem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36597 |
Ingredience
5 ks | Badyán |
0,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
500 g | Krůtí prsa |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 ks | Skořice celá |
300 g | Špenát listový čerstvý |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 848,6mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Olej sezamový, Skořice celá, Špenát listový čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Koření pěti vůní, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso s kořením pěti vůní a badyánem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa opláchneme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Špenát opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | Jako první na rozpálené směsi rostlinného a sezamového oleje osmahneme krůtí maso. Přidáme do něj skořici, koření pěti vůní a hvězdičky badyánu. Po osmažení vše vyndáme ven z pánve. |
3 | Potom osmažíme v pánvi kolečka mrkve, vhodíme špenát a podlijeme vodou. Vše spolu ještě krátce podusíme. |
4 | Do takto upravené zeleniny vrátíme zpět do woku maso a vše zlehka promícháme a prohřejeme. |