Jednoduchý recept

Kachní prsíčka s kari pastou a bambusovými výhonky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36598
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Bambusové výhonky
5 ks Bazalka
1 polévková lžíce Cukr palmový
500 g Kachní prsa
1 polévková lžíce Kari pasta červená
1 ks Lilek
400 ml Mléko kokosové
4 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka rybí
3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
200 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
3% Sacharidy 10 g
47% Tuky 35 g
33% Sodík 661 mg
54% Bílkoviny 31 g

Kachní prsíčka s kari pastou a bambusovými výhonky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme kachní maso, které zbavíme kůže, vypereme a nakrájíme na kousky. Kousky necháme čtvrt hodiny marinovat v rybí omáčce.

2

Jako další si připravíme lilek, který nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme ho "vypotit".

3

Bambusové výhonky nakrájíme na větší kousky.

4

Na 2 lžicích rozehřátého oleje ve woku nejdříve osmažíme lilek, poté ho vyndáme z pánve ven.

5

Do pánve přidáme zbylý olej a zkaramelizujeme na něm palmový cukr, přidáme kari pastu a ústřicovou omáčku. Poté vrátíme zpět do pánve lilek, přidáme cherry rajčátka, bambusové výhonky a vše zalijeme kokosovým mlékem, čímž vznikne omáčka. Ještě chvíli vše prohřejeme.

6

Do této omáčky vrátíme zpět osmažené maso a několik minut povaříme. Povrch sypeme nasekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept