Recept

Kachna s bambusovými výhonky a lilkem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36599

Ingredience

100 g Bambusové výhonky
1 polévková lžíce Cukr palmový
500 g Kachní prsa
1 polévková lžíce Kari pasta červená
1 ks Lilek
400 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka rybí
3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
200 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
3% Sacharidy 10 g
43% Tuky 32 g
33% Sodík 661 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kachna s bambusovými výhonky a lilkem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme lilek, který nakrájíme na kolečka, posolíme a 10 minut necháme v misce "vypotit". Uvolněnou šťávu z lilku slijeme. Bambusové výhonky nakrájíme na kousky.

2

Kachní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky, které marinujeme v rybí omáčce.

3

Na rozehřátém oleji v pánvi nejprve osmahneme lilek, po osmažení lilek vyndáme ven z pánve.

4

Potom zkaramelizujeme v pánvi palmový cukr s kari pastou a ústřicovou omáčkou. Přidáme lilek, cherry rajčata a bambusové výhonky. Vše přelijeme kokosovým mlékem. Do takto připravené omáčky vložíme maso a vše pár minut povaříme, dokud není maso měkké.

Poznámka

Ke zdobení můžeme použít thajskou bazalku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept