Recept

Tresčí polévka s mušlemi a chobotnicí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36605
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 stroužek Česnek
300 g Chobotnice
2 ks Ciabatta
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Mrkev kořen
1 kg Mušle slávky
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 kg Treska aljašská
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 139kJ
6% Sacharidy 23 g
74% Tuky 55 g
41% Sodík 811 mg
121% Bílkoviny 68 g

Tresčí polévka s mušlemi a chobotnicí postup přípravy receptu:

1

Mušle vysypeme do mísy se studenou vodou a řádně je omyjeme a očistíme kartáčkem. Poškozené mušle odstraníme a všechny ještě jednou propláchneme ve studené vodě.

2

V hrnci rozpálíme 5 lžic oleje a přidáme mušle a podlijeme 100 ml bílého vína. Opékáme 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Poté z mušlí vyjmeme maso a odložíme ho stranou. Vývar z mušlí také odložíme pro další použití.

3

Tresky omyjeme, osušíme, vykostíme a oddělíme hlavy, ocasy a ploutve. Tresky rozkrájíme na kusy, pokapeme citronovou šťávou a odložíme stranou.

4

Hlavy, ocasy a ploutve vložíme do většího hrnce, zalijeme 2 litry vody, přiklopíme a necháme 15 minut vařit. Vzniklý vývar slijeme a odložíme na další použití.

5

Chobotnice omyjeme, nakrájíme na kroužky a dáme stranou. V hrnci rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli, pokrájená rajčata, mrkev, celer, česnek, pepř a tymián a za stálého míchání 5 minut vaříme.

6

Přidáme víno, sůl a pepř a vaříme 10 minut. Přimícháme vývar z mušlí a vývar z ryb a polévku znova přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme maso z mušlí, chobotnice a maso z ryb. Vaříme dalších 5 minut, dokud není rybí maso a zelenina měkká.

7

Na pánvi dozlatova osmahneme kousky ciabatty.

8

Polévku rozdělíme na připravené talíře a podáváme s osmaženou ciabattou.

Poznámka

Místo ciabatty můžeme polévku podávat s nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept