Zeleninová polévka s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36607 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
400 g | Brokolice |
200 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Vývar zeleninový |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 182,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Květák, Pažitka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli, pokrájený pórek a česnek. |
2 | Až cibulka zhnědne, přidáme květák, brokolici, mrkev a celer, podlijeme vodou a za občasného míchání 10 minut dusíme. |
3 | Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, sůl a pepř a na mírném ohni vaříme 20 minut. |
4 | Hotovou polévku rozdělíme na připravené talíře a před podáváním posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s italskou ciabattou.
My jsme doma polévkový a tato byla také moc dobrá. Díky za tip. Určitě ještě udělám