Jednoduchý recept

Krevety po kantonsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36609

Ingredience

2 kávová lžička Cukr moučkový
675 g Krevety tygří - loupané
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Pórek
4,5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
3 ks Vejce slepičí
175 g Vepřové maso libové
3 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1,5 dl Vývar rybí
1 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 960kJ
9% Sacharidy 31 g
32% Tuky 24 g
29% Sodík 584 mg
97% Bílkoviny 55 g

Krevety po kantonsku postup přípravy receptu:

1

2 lžíce rostlinného oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme krevety a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme. Poté krevety vyndáme z woku a dáme stranou.

2

Do woku přidáme zbylý olej a jakmile bude rozpálený, přidáme pokrájený pórek, zázvor, vepřové maso nakrájené na kostičky a smažíme 5 minut. Přidáme rýžové víno, moučkový cukr, sójovou omáčku, rybí vývar a promícháme.

3

V misce smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Krevety vrátíme do woku a přidáme rozšlehaná vejce, vaříme 6 minut, občas opatrně zamícháme.

4

Podáváme ozdobené nasekaným pórkem.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept