Krevety po kantonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety po kantonsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36609 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
675 g | Krevety tygří - loupané |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Pórek |
4,5 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
3 ks | Vejce slepičí |
175 g | Vepřové maso libové |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
1,5 dl | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 392,3mg |
Draslík | 289,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sojová světlá, Pórek, Solamyl - bramborový škrob, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety po kantonsku postup přípravy receptu:
1 | 2 lžíce rostlinného oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme krevety a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme. Poté krevety vyndáme z woku a dáme stranou. |
2 | Do woku přidáme zbylý olej a jakmile bude rozpálený, přidáme pokrájený pórek, zázvor, vepřové maso nakrájené na kostičky a smažíme 5 minut. Přidáme rýžové víno, moučkový cukr, sójovou omáčku, rybí vývar a promícháme. |
3 | V misce smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Krevety vrátíme do woku a přidáme rozšlehaná vejce, vaříme 6 minut, občas opatrně zamícháme. |
4 | Podáváme ozdobené nasekaným pórkem. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.