Recept

Hovězí polévka s masovo-sýrovými knedlíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36610
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

25 g Anglická slanina
1 ks Celer bulvový
200 g Hovězí maso mleté
2 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Špenát listový čerstvý
55 g Strouhanka
1 špetka Sůl
55 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 158kJ
4% Sacharidy 15 g
170% Tuky 127 g
65% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Hovězí polévka s masovo-sýrovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Na mírném ohni povaříme 10 minut. Poté špenát necháme okapat a najemno nakrájíme.

2

Do mísy dáme pokrájený špenát, slaninu, mleté hovězí maso, parmezán, strouhanku, máslo, vejce, sůl a pepř a vypracujeme hmotu, ze které poté tvoříme knedlíčky.

3

Do vařícího hovězího vývaru vložíme na kolečka nakrájenou mrkev a celer a přidáme knedlíčky. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut vařit. Poté polévku rozdělíme do připravených talířů a posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept