Jednoduchý recept

Zapékané plody moře s makarony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36613

Ingredience

2 ks Fenykl sladký - hlíza
175 g Krevety tygří - loupané
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 dl Omáčka bešamelová
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
60 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
350 g Špagety, Makarony
175 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 806 kcal
Kilojoule 3 372kJ
26% Sacharidy 93 g
50% Tuky 38 g
20% Sodík 396 mg
52% Bílkoviny 29 g

Zapékané plody moře s makarony postup přípravy receptu:

1

Špagety dáme do hrnce s osolenou vařící vodou se lžicí oleje a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a okapané vrátíme zpět do hrnce. K těstovinám přidáme 2 lžíce másla, zakryjeme poklicí, protřeseme a udržujeme teplé.

2

V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, a osmahneme pokrájený fenykl asi 4 minuty. Přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty smažíme. Přimícháme krevety a pánev odstavíme. Přidáme cayenský pepř a vmícháme bešamelovou omáčku.

3

Vše nalijeme do zapékací mísy a rozprostřeme. Posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme plátky rajčat. Rajčata zakápneme zbylým olivovým olejem a posypeme oreganem.

4

V předehřáté troubě na 180 stupňů zapékáme 25 minut.

5

Po upečení okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept