Zapékané plody moře s makarony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané plody moře s makarony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36613 |
Ingredience
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
175 g | Krevety tygří - loupané |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 dl | Omáčka bešamelová |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
350 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
700 ml | Voda pitná |
175 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 73,7mg |
Draslík | 714,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 383,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Pepř cayenský, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané plody moře s makarony postup přípravy receptu:
1 | Špagety dáme do hrnce s osolenou vařící vodou se lžicí oleje a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a okapané vrátíme zpět do hrnce. K těstovinám přidáme 2 lžíce másla, zakryjeme poklicí, protřeseme a udržujeme teplé. |
2 | V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, a osmahneme pokrájený fenykl asi 4 minuty. Přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty smažíme. Přimícháme krevety a pánev odstavíme. Přidáme cayenský pepř a vmícháme bešamelovou omáčku. |
3 | Vše nalijeme do zapékací mísy a rozprostřeme. Posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme plátky rajčat. Rajčata zakápneme zbylým olivovým olejem a posypeme oreganem. |
4 | V předehřáté troubě na 180 stupňů zapékáme 25 minut. |
5 | Po upečení okamžitě podáváme. |