Recept

Polévka s italskými ravioli

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36614

Ingredience

1 kávová lžička Estragon
225 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Vývar drůbeží
5 dkg Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 050kJ
10% Sacharidy 35 g
17% Tuky 13 g
38% Sodík 752 mg
22% Bílkoviny 12 g

Polévka s italskými ravioli postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme hladkou mouku, 2 vejce, špetku soli a připravíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout.

2

Z těsta vyválíme tenkou placku a nakrájíme na čtyřúhelníky.

3

Polovinu každého čtyřúhelníku pokryjeme parmskou šunkou a na ni položíme kousek másla.

4

Zbylé vejce rozšleháme v misce a potřeme jím okraje každého kousku těsta.

5

Každý čtyřúhelník přeložíme napůl tak, aby vznikl čtverec. Okraje pevně přitiskneme k sobě, aby se spojily.

6

Vývar dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a přivedeme k varu. Ravioli vložíme do vývaru a necháme vařit asi 5 minut.

7

Před podáváním přimícháme do polévky smetanu a posypeme estragonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept