Jednoduchý recept

Smetanová krůtí prsa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36615
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Anglická slanina
2 ks Cibule
800 g Krůtí prsa
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika červená
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 dl Smetana zakysaná15%
80 g Špek
2 kávová lžička Sůl
1,5 dl Vývar drůbeží
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 850 kcal
Kilojoule 3 556kJ
4% Sacharidy 15 g
81% Tuky 61 g
38% Sodík 753 mg
92% Bílkoviny 52 g

Smetanová krůtí prsa postup přípravy receptu:

1

Omytá krůtí prsa nakrájíme na hranolky (asi 1.5 x 1.5 cm). Očištěnou cibuli, slaninu a špek pokrájíme nadrobno. Očištěné žampiony omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme.

2

V hrnci na rozpáleném oleji s máslem osmažíme krůtí maso dozlatova. Smažíme přibližně 6-8 minut. Pak je z omastku vyjmeme, odložíme do misky a zakryjeme. Na omastek přidáme slaninu se špekem, rozpustíme ji, přidáme cibuli, promícháme a zpěníme ji (1-3 minuty). Pak přidáme žampiony a vše asi 5 minut smažíme. Posypeme moukou a červenou paprikou, promícháme a jakmile se paprika rozpustí, přilijeme drůbeží vývar, dobře promícháme a vrátíme maso zpět. Podle chuti osolíme, přimícháme bílý pepř a pomalu vaříme pod pokličkou do zhoustnutí asi 3-5 minut.

3

Přimícháme opatrně rozšlehanou zakysanou smetanu a jakmile by měla přijít k varu - hrnec odstavíme z plotny a ještě dochutíme solí.

4

Přidáme petrželku a podáváme.

Poznámka

Smetanová krůtí prsa podáváme s těstovinou nebo pečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept