Pečené plněné mušle s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené plněné mušle s česnekem
Pečené plněné mušle s česnekem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36619 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
100 g | Máslo čerstvé |
1,5 kg | Mušle slávky |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
2,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 72,3mg |
Draslík | 799,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Pažitka, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené plněné mušle s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Mušle omyjeme, očistíme a vaříme v dostatečném množství vody asi 8 minut. Mušle, které se neotevřou, odstraníme. |
2 | Lastury uvařených mušlí od sebe oddělíme a poklademe na tukem vymaštěný plech. |
3 | Česnek, šalotku, petrželovou nať a strouhanku rozmixujeme a umícháme do hmoty. Osolíme a opepříme. |
4 | Připravené lastury mušlí naplníme směsí, zakápneme rozpuštěným máslem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 8 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou. |