Recept

Pečené plněné mušle s česnekem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36619
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
100 g Máslo čerstvé
1,5 kg Mušle slávky
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Šalotka
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
2,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
5% Sacharidy 17 g
26% Tuky 20 g
31% Sodík 614 mg
43% Bílkoviny 24 g

Pečené plněné mušle s česnekem postup přípravy receptu:

1

Mušle omyjeme, očistíme a vaříme v dostatečném množství vody asi 8 minut. Mušle, které se neotevřou, odstraníme.

2

Lastury uvařených mušlí od sebe oddělíme a poklademe na tukem vymaštěný plech.

3

Česnek, šalotku, petrželovou nať a strouhanku rozmixujeme a umícháme do hmoty. Osolíme a opepříme.

4

Připravené lastury mušlí naplníme směsí, zakápneme rozpuštěným máslem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 8 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept