Šlehačkový věnec s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkový věnec s ořechy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3662 |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 314,1mg |
Draslík | 340,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkový věnec s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Zkaramelizujeme cukr, po zhnědnutí nasypeme ořechy, zamícháme a vylijeme na vymazaný plech. Po vychladnutí nalámeme a dáme do mikrotenového sáčku. Poté paličkou na maso karamel roztlučeme na malé kousky. |
2 | Smícháme všechny přísady, promícháme a nalijeme do vysypané formy. |
3 | Pečeme při 180 stupních 30 minut. Po vychladnutí vyklepeme z formy a pocukrujeme. |