Pštrosí maso s česnekem a mangoldem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pštrosí maso s česnekem a mangoldem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36620 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Mango |
5 ks | Mangold |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka k masu chilli česnek |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
100 g | Ořechy Kešu |
500 g | Pštrosí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 661,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 459,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mango, Mangold, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Ořechy Kešu mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka k masu chilli česnek, Pštrosí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pštrosí maso s česnekem a mangoldem postup přípravy receptu:
1 | Maso z pštrosí kýty vypereme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mangold omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou dužinu z manga nakrájíme na plátky. |
2 | Na rozpáleném oleji ve woku osmažíme jako první kousky mangoldu a vyndáme je ven z pánve. |
3 | Jako další osmažíme na oleji pštrosí maso, které jsme okořenili česnekovou chilli omáčkou. Přidáme ústřicovou a rybí omáčku, promícháme a ještě chvíli smažíme. |
4 | Jako poslední přidáme do směsi nakrájené mango a oříšky kešu. Vše osmahneme. Do pánve opět vložíme mangold. Vše zlehka promícháme a prohřejeme. |