Jednoduchý recept

Zapečené žampiony s bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36622
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chléb toastový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 kg Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 799kJ
6% Sacharidy 23 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 227 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zapečené žampiony s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a jejich nohy nakrájíme nadrobno.

2

Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme nohy od žampionů a smažíme 5 minut, poté pánev odstavíme.

3

K osmahnutým nohám žampionů přimícháme nasekanou petrželovou nať, rozdrobený toastový chléb, česnek utřený se solí a vše důkladně promícháme.

4

Takto připravenou hmotou naplníme hlavičky žampionů.

5

Žampiony poklademe na lžící oleje vymaštěný plech, zakápneme zbylým olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Před podáváním žampiony zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept