Zapečené žampiony s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené žampiony s bylinkami
Zapečené žampiony s bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36622 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 521,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Pažitka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené žampiony s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a jejich nohy nakrájíme nadrobno. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme nohy od žampionů a smažíme 5 minut, poté pánev odstavíme. |
3 | K osmahnutým nohám žampionů přimícháme nasekanou petrželovou nať, rozdrobený toastový chléb, česnek utřený se solí a vše důkladně promícháme. |
4 | Takto připravenou hmotou naplníme hlavičky žampionů. |
5 | Žampiony poklademe na lžící oleje vymaštěný plech, zakápneme zbylým olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Před podáváním žampiony zdobíme nasekanou pažitkou. |