Krevety bhuna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety bhuna
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36625 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Garam masala |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
500 g | Krevety tygří - loupané |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 223,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Ocet vinný, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety bhuna postup přípravy receptu:
1 | V nekovové misce smícháme chilli papričky zbavené semínek, ocet, sůl, kurkumu, pepř, česnek, papriku a 10 minut necháme odležet. |
2 | Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, přidáme krevety a směs z misky a ještě smažíme. Poté přidáme vodu a 10 minut vaříme, občas zamícháme. Vmícháme garam masalu, citronovou šťávu a přendáme na talíře. |
3 | Podáváme ozdobené koriandrem. |