Jednoduchý recept

Kachní prsa s dýní a šalotkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36626

Ingredience

200 g Dýně
500 g Kachní prsa
1 polévková lžíce Lupínky kukuřičné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 polévková lžíce Tamarindová pasta
100 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 914kJ
7% Sacharidy 24 g
19% Tuky 14 g
17% Sodík 334 mg
94% Bílkoviny 53 g

Kachní prsa s dýní a šalotkou postup přípravy receptu:

1

Kachní prsíčka i s kůží opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme šalotku a dýni. Šalotku omyjeme a oloupeme. Z oloupané dýně vyjmeme jádra a na menší kousky nebo hranolky nakrájíme dužinu.

2

Na rozpáleném oleji maso zprudka osmažíme. Kachní maso smažíme, dokud se nezačne odstřeďovat tuk z kůže. Potom maso vyndáme z pánve ven a do pánve přidáme šalotky a kukuřičné lupínky s nakrájenou dýni. To vše dochutíme ústřicovou omáčkou a ještě krátce smažíme.

3

Jako poslední k osmažené zelenině přidáme maso, které okořeníme tamarindovou pastou. Vše zlehka promícháme a prohřejeme.

Poznámka

Ke smažené zelenině můžeme přidat i limetkové listy, zhruba půl hrstě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept