Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 36627

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
50 g Mák mletý
50 g Máslo jihočeské
1 dl Olej slunečnicový
100 g Povidla švestková
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 136kJ
34% Sacharidy 124 g
28% Tuky 21 g
25% Sodík 492 mg
40% Bílkoviny 22 g

Slovácké vdolky postup přípravy receptu:

1

V hrníčku z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce krupicového cukru připravíme kvásek. Kvasek dáme na teplé místo vzejít.

2

Do mísy prosejeme mouku, vsypeme kypřící prášek, vanilkový cukr a promícháme. Rozklepneme celé vejce, sůl, vlijeme kvásek, těsto vypracujeme tak na hustou hmotu, která se nelepí na ruce, Misku s těstem přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout 30 minut.

3

Těsto vyklopíme z misky na vál, rukama ho prohněteme, válečkem rozválíme na plát a skleničkou vykrajujeme kolečka. Která na rozpáleném oleji v pánvi pečeme dorůžova.

4

Upečené vdolky skládáme podle porci na talíře. Potřeme je povidly, posypeme mákem, nakonec polijeme rozpuštěným máslem a chutné vdolky podáváme.

Poznámka

Vdolky jsou vhodné jako hlavní sladké jídlo, které podáváme teplé. S těstem se nám bude lépe pracovat, pokud si vál nejdříve pomoučíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept